Voor iedereen

Profundo geeft invulling aan ontmoetingen met levensbeschouwingen en religieuze tradities. Tijdens een Profundo-activiteit ga je op bezoek bij en krijg je een rondleiding van diverse gemeenschappen. Zo maak je kennis met de basisprincipes van een religie of levensbeschouwing, de diversiteit binnen de groep en binnen de stad en met het sociale engagement van de gemeenschap. We sluiten de namiddag af met een drankje en muziek, theater of een panelgesprek.

Profundo in jouw buurt?

Bekijk de agenda om te zien waar en wanneer er een volgende Profundo is. De activiteiten zijn toegankelijk voor een breed publiek en vinden dikwijls plaats op zondagnamiddag. In de grote steden kiezen we voor gemeenschappen op wandelafstand van elkaar. Gratis deelname mits reservatie.

Profundo wordt georganiseerd door lokale partners, stadsdiensten en ORBIT vzw  in samenwerking met de lokale gemeenschappen. Zo draagt Profundo bij aan de onderlinge contacten tussen gemeenschappen in de wijk. De reeks van activiteiten is gestart in 2009 en krijgt vorm in steeds meer Vlaamse steden.